Час брати відповідальність за власне життя! Ми живемо в умовах, коли військові дії відбуваються в кількох десятках кілометрів. Це несе неминучу небезпеку, проте є ще й внутрішній ворог, який здатен неочікувано атакувати з метою відібрати ваше майно і нанести вам фізичні ушкодження.

Курс “Тактика самозахисту та особистої безпеки” від Центр готовності цивільних. Кривий Ріг – це комплекс знань та вмінь, що допомагають боронити себе і своє майно. Навчання ведеться у двох напрямах.

1. Уникнути прямої фізичної сутички взагалі. Тут важливі знання психології потенційного нападника, розуміння контексту ситуації, безпечна стійка, дії на випередження задля дистанційної зупинки нападу.

2. Якщо перший пункт не спрацював, то доведеться знешкодити агресора з мінімальними втратами для себе. Тут стануть в нагоді прості прийоми захоплення, штовхання, вміння активно задіювати лікті, коліна, стегна, робота з базовими предметами для захисту, наприклад, палиці, аерозолі тощо.

Приємно, що з кожним тижнем зростає чисельність груп. І це зрозуміло, оскільки заняття створюють для пересічного громадянина базу, яка буде актуальною ще довго після закінчення великої війни. Особливо в місті з підвищеним рівнем криміногенності.

Тренінги відбулися у співпраці з БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння директора КЗ ДОР «Центр підготовки населення до національного спротиву» Віктора Боняка та начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».