“Я – сміття”. Інсталяція Ренато Ортіса. минула у попередній вікенд. Проте завжди є змога поринути у спогади про відвідини. Або ж вперше відчути магію події. Все це – завдяки класному сюжету від команди наших партнерів із Експерт-КР.

Зазначимо, що саме такий досвід став першим для Ренато Ортіса. Митець раніше включав свої роботи до виставок й перформансів, але цілком авторський захід – унікальний.

Мотузки, обрізки шин, старі іржаві поштові скриньки тощо. Все це могло б доживати вік на звалищі. Натомість, завдяки польоту фантазії, приправлене легкими іронією й сарказмом, перетворилося на чудернацькі речі!

“Саме людина створює багато сміття і саме людина може перетворити це сміття на щось гарне… Ми можемо побачити речі, що для когось будуть сміттям, а для когось – натхненням”, – ємно прокоментувала творчу подію відвідувачка Карина.

Інсталяції охоплювали безліч сучасних подій, проблем та життєвих ситуацій – як на загальному суспільному рівні, так і на персональному. Тут – питання планів, надій, кохання, пошуків сенсу життя. Кожен знайшов у роботах щось своє. Власне, у тому й задум.

Приємного перегляду, друзі. Відчуйте момент!

Проєкт “Простір відновлення людей, які постраждали від війни в Україні «ГАРТ»” фінансується  Представництвом Європейського союзу в Україні