Вчимося уникати ситуацій підвищеної небезпеки, а в разі їх настання мінімізувати втрати. Сам такі навички можна набути в межах курсу “Тактика самозахисту та особистої безпеки”.

Зокрема, учасники навчилися:
– застосовувати особисту зброю для блокування нападника, що має намір її захопити;
– зупиняти напад витягнутою рукою;
– падати, не отримуючи травм;
– підводитися з предметом самозахисту після падіння, не застосовуючи рук;
– використовувати газові та перцеві аерозолі для самозахисту, при цьому не наближатися до нападника, направляти їх у потрібний бік та уникати потрапляння в хімічну хмару.

Хотілося б завершити допис словами курсанта Костянтина: “Світ став іншим, більш жорстким, а люди навколо – більш відчуженими. Тому в небезпечних ситуаціях надія насамперед на свої вміння, а також на друзів, котрими ми поступово стаємо в нашій групі”. Це дійсно так, наші заняття не лише формують та відточують навички кожної окремої людини, а й сприяють гуртуванню спільноти однодумців та друзів.

В єдності наша сила! Єдність на рівні держави починається із найменших спільнот.

Тренінги відбулися за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння директора КЗ ДОР «Центр підготовки населення до національного спротиву» Віктора Боняка та начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».