Якщо ви ще не знаєте, як зупиняти кровотечу, тоді ми йдемо до вас!

Команда Центр готовності цивільних. Кривий Ріг радо відгукується на запрошення до організацій та установ. Все – задля того, щоб важлива у наш час інформація була доступна якомога більшому колу громадян.

Цього разу ми провели заняття для працівників апарату одного з районних судів міста. Більш ніж 20 співробітників отримали базові навички надання домедичної допомоги.
Під орудою фахового інструктора учасники й учасниці дізналися про наступне:
– Ознаки і процес виявлення масивної кровотечі
– Будову турнікету та його накладення на верхні й нижні кінцівки
– Процес тампонування рани
– Вміст аптечки бойового медика – інформацію про бандажі, атравматичні ножиці, назальні трубки, оклюзійні наліпки, термоковдри тощо

Найбільш динамічна частина – звісно ж, практичні вправи. Кожен мав змогу накласти турнікет на кінцівку, собі та ближньому. Все це супроводжувалося живим обговоренням. Неформальна обстановка – запорука того, що знання засвояться краще.

Жага до навчань зростає. Щиро тішить, що по завершенні експрес-тренінгу частина учасників виявила бажання пройти повний курс за алгоритмом MARCH.

Тренінг відбувся за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притулиn за сприяння начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».