Продовжуємо працювати над важливими темами сьогодення.

Семінар-тренінг “Ментальне здоров’я суспільства. Культурна спілкування з військовими і ветеранами” зібрав майже 50 освітян.

“Ця тема ще довго буде актуальною. У багатьох родинах наших вихованців є ті, хто наразі воюють. І ми, як фахівці, маємо знати, як із ними працювати”, – задала старт заняттю керівниця психологічної служби закладів дошкільної освіти міста пані Ольга.

Три години часу (з невеликою перервою на каву й тістечка) минули непомітно. Трохи звучить як кліше, але щиро.

Психологиня Євгенія Журавель організувала зустріч у своїй фірмовій манері – жодних суворих лекцій; скоріше, це був діалог старих друзів. Друзів, об’єднаних спільною метою – покращенням ментального здоров’я та якості життя тих, кого безпосередньо торкнулася велика війна.

Євгенія разом із аудиторією розібрали широке коло питань, серед яких:
– Чому теза про те, що у всіх українців буде ПТСР не є істинною;
– Етапи розвитку ПТСР та способи допомоги на кожному із них;
– Приклади тригерів і те, чи можливо уникнути їх повністю;
– Негативні стани у ближнього (агресія, ступор, дезорієнтація, страх, паніка, істерика, тремтіння, плач) та дії у відповідних випадках;
– Суїцидальні прояви у людей, що повернулися з війни;
– Поширені техніки саморегуляції.

Дякуємо психологам за небайдужість до навчання. Лише спільно й будучи навченими, ми зможемо допомогти ближнім обробити в психотерапевтичному процесі набутий раніше досвід.

Захід відбувся в рамках проєкту «Коло Підтримки» за організації Об’єднання Відповідальних Громадян завдяки фінансовій підтримці наших донорів із SILC.