Блок знань з надання першої домедичної допомоги – можливо найважливіший в межах багатомісячного курсу від Центр готовності цивільних. Кривий Ріг

Не кожен повинен вміти стріляти, кидати гранати чи копати окоп, натомість кожен незалежно від місця перебування й статі має знати, як допомогти собі та ближньому. Так, учасники груп повністю засвоїли алгоритм “Кров – Легені – Серце” теоретично та шляхом практичних вправ.

На фінальних заняттях тижня групи працювали з наступним:
– повторили на практиці накладення турнікету на різні кінцівки, собі та побратимові;
– вчилися здійснювати затискання та тампонування рани;
– накладали тиснучі пов’язки;
– практикували переведення постраждалого в стійке бічне положення та транспортування до безпечної зони;
– задали безліч дотичних, іноді дуже специфічних і складних питань та отримали на них відповіді від команди фахових інструкторів.

Наприкінці занять в межах реалізації програми підтримки жителів прифронтових областей, учасники тренінгів отримали від нашого партнера Nova Ukraine турнікети та бандажі для особистих аптечок. На випадок надзвичайних ситуацій люди набули не лише знання, а й засоби для порятунку.

Тренінги відбулися за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву»