Стресостійкість — вміння працювати з реакціями на стрес, своєю та інших людей — є необхідною базовою якістю для деяких професій, зокрема для поліцейських 21 століття. І хоча у своїй діяльності поліцейські не завжди мають можливість вплинути на першопричину стресу, вони можуть обмежити вплив стресу на себе завдяки тренуванням та усвідомленому ставленню.
Психологиня Євгенія Журавель разом із студентами 2 курсу Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ пропрацювали базові концепції й погляди психологів різних шкіл на стрес та суміжні поняття.
Цікаво, що формат лекції переріс у формат жвавої дискусії, коли сторони на рівних розмірковували, ставили питання один одному і шукали відповіді. Активне залучення учасників, приклади та практичні вправи від лектора є більш дієвим методом у порівнянні з класичним пасивним прослуховуванням матеріалу.
Євгенія відмітила гнучкий живий розум студентів, які сприяли та неабияк “включились” у процес, навіть попри кінець робочого дня. Відчувається нова генерація, досить креативна, яка має критичне, але не догматичне мислення. Наостанок кожен з присутніх повторив те, що запам’яталося, що він сьогодні забере з собою. Закріпили.
Хто зна, з чим зіштовхнуться ці студенти у майбутньому — чи доведеться розслідувати та фіксувати злочини російської армії, рятувати чиєсь життя чи виїжджати на виклик домашнього насильства…Сподіваємось, попри важкі умови їм вдасться бути частиною великих змін на краще.
Тому зі свого боку, хочемо побажати продовжити дізнаватись більше й розвивати стресостійкість. І ще – бережіть себе!
Виражаємо подяку Криворізькому навчально-науковому інституту Донецького державного університету внутрішніх справ за всебічне сприяння.
——
Захід відбувся за фінансової підтримки The German Marshall Fund of the United States. Зміст даної публікації є виключною відповідальністю Об’єднання Відповідальних Громадян і не обов’язково відображає позицію Німецького фонду Маршалла