Нові заняття від Центр готовності цивільних. Кривий Ріг – це потужні зустрічі, де темою є особистісна стресостійкість під час війни.

І ні, це не звичайні лекції. Це – можливість поспілкуватися з людиною, яка брала участь у звільненні правого берега Херсонщини, та разом розібрати реальні випадки з життя підрозділів та побратимів.

“Ми не можемо гарантувати, що коли нам буде потрібно, ми завмремо, а за іншої потреби – будемо бігти”, – задав ритм викладач. “Але ми можемо мати інструменти, щоб максимально контролювати свій стан і швидко повертатися до рівноваги”.

На кожному із чотирьох занять групи розібрали:
поняття стресу;
фізичні, емоційні, когнітивні, міжособистісні реакції на стрес;
науково обґрунтовані рекомендації МОЗ для подолання першої стресової реакції;
вправи й техніки виходу з кризової ситуації: аудіальні, дихальні, напрацювання звички, різні форми відволікання та концентрації, фізичні вправи тощо.

“Невідомо, чи знадобиться людині навичка стріляти з РПГ або ведення ближнього стрілецького бою. Натомість, є речі, які потрібні всім і не лише в зоні бойових дій, серед них: саморегулювання в стресових ситуаціях”, – підсумував викладач.

Працюємо над цим.

Тренінги відбулися за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».