Об’єднання Відповідальних Громадян та Благодійний Фонд Сергія Притули  мають досить давню історію плідного партнерства, яке розпочалось ще у 2021 році. Свого часу Фонд суттєво утеплив будівлю наших друзів із Культурно-громадського центру Шелтер Плюс. У грудні 2022 року наша організація уклала із Благодійним Фондом Сергія Притули меморандум про співпрацю.

Повномасштабне вторгнення росіян принесло незворотні зміни для багатьох в Україні. Зазнало змін і наше партнерство: ми стали ще згуртованішими, переорієнтували співпрацю на гуманітарну допомогу українцям, мілітарну допомогу Війську, підготовку цивільних громадян.

Саме синергія у партнерстві дозволила розвинути діяльність Центр готовності цивільних. Кривий Ріг (зараз входить в топ найбільш продуктивних в Україні, загалом 87 центри у 20 областях), а також дало вагомий поштовх розбудові Простору відновлення військових та цивільних “Гарт”. Україна має вистояти — це наш спільний інтерес.

Тож в середу, 15 травня Сергій Притула приїхав до Кривого Рогу з метою розповісти більше про досягнення роботи Фонду та його донорів, прозвітувати про два роки діяльності та поспілкуватися з небайдужими українцями.

Візит до міста розпочався із відвідин Простору відновлення військових та цивільних “Гарт”. Разом з Юлієм Морозовим, Сергій Притула оглянув хід будівельних робіт, висловив надію на якнайшвидше постання й початок роботи реабілітаційного центру і підкреслив свій інтерес у масштабуванні “Гарту”.

Юлій Морозов, співзасновник ОВГ: “Ми дуже цінуємо партнерства, адже розуміємо, як важливо триматися купи, особливо в такі важкі для України моменти, як зараз. Партнерство – це не тільки про підписані папери, узгоджені бюджети і графіки. Значно важливіше, знаходити час і ресурс на спілкування, яке дає можливість краще розуміти сильні сторони і поточні можливості організацій. Це, по-перше, дає можливості знаходити нетривіальні рішення, коли ми можемо дуже підсилити друг друга. А по-друге, зміцнює довіру, що потім спрощує і здешевлює подальші спільні кроки. Те, що Сергій, при всій своїй шаленій зайнятості, знаходить час особисто тримати руку на пульсі і спілкуватися з ключовими партнерам дорогого вартує. І дає серйозну надію, що “Гарт” дійсно може стати початком великої історії”

Після цього засновник одного з найбільших благодійних фондів провів кілька зустрічей із представниками криворізьких спільнот: студентством, широкою громадськістю та бізнесом — загалом понад 300 відвідувачів. Зараз проводити масові заходи у Кривому Розі з урахуванням умов безпеки — особливо непроста історія. Та команді вдалося добре організувати необхідні процеси. Тож присутні мали змогу і побачити звіт, і поспілкуватись у прямій відкритій атмосфері і отримати відповіді на запитання.

Три факти з презентації:
I) Фонд виконав 46,6% від загальної кількості отриманих заявок. Сергій детально розповів, чому не всі заявки задовольняються.
II) ЗАГАЛЬНА СУМА ДОНАТІВ 24.02.22 / 24.04.24 = 6 970 682 106,90 грн. (це майже 7 мільярдів гривень)

III) Всі мегазбори — це лише 22% від надходжень.

Хочемо побажати Сергію Притулі міцного здоров’я. Його вміння працювати, по-справжньому пахати — надихає!

Дякуємо всім причетним, зокрема за всебічне сприяння в організації події ВСП Криворізький фаховий коледж ДУЕТ і його директорці Аллі Василівні Максимовій, а також ректору ДУЕТ Андрію Шайкану.

Непереможні,
коли об’єднані!

Гуртуємось!