Лекційні заняття від Центр готовності цивільних. Кривий Ріг всебічно висвітлюють військову справу та готують слухачів до практичних занять.

Зміст навчань добре візуалізується завдяки майстерності інструктора: вдалому поєднанню наочних прикладів та відсилань до історії конфліктів минулих часів.
Протягом останніх тижнів групи засвоїли кілька тем.

По-перше, говорили про індивідуальне маскування. Бути непомітним означає мати більше шансів вижити. Розглянули поняття маски, камуфляжу та фону, види однострою, методи приховування відкритих частин тіла та зброї, застосування природних елементів для маскування. Окрему увагу приділили впливу рельєфу та пори року, а також способам руху, непомітного для противника.

По-друге, дізналися у подробицях, як працює гранатомет. Учасникам курсу тепер відомо, як приводити таке озброєння до бою, правильно цілитися, з якого положення здійснювати постріл, як переносити зброю. Справжньою родзинкою стала інформація про вразливі місця важкої техніки.

Розуміємо вимоги часу. Працюємо. Готуємося.

Тренінги відбулися за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».