Продовжуємо позитивну практику виїзних навчань від Центр готовності цивільних. Кривий Ріг. Цього разу нас гостинно прийняли в КЗДО №304.

“З усього курсу базової підготовки громадян до національного спротиву, медицина потрібна найбільше”, – цими словами розпочав заняття інструктор.

І це щира правда. Навичка необхідна як у зоні бойових дій, так і в тилу. “Зокрема, у разі непередбачуваної ситуації в місті не варто усі надії покладати на швидку допомогу. Є “золотий час”, і поруч може не бути кваліфікованих людей, які допоможуть. Треба вміти підтримати постраждалого на місці, стабілізувати його стан”, – додав викладач.

Працівники навчального закладу відповідають як за себе, так і за маленьких підопічних, тому старанно працювали на занятті:
– дізналися про червону, жовту та зелену зони надання допомоги;
– засвоїли ознаки масивної кровотечі;
– дізналися, чому турнікет набагато кращий за жгут Есмарха;
– попрактикувалися накладати турнікети на кінцівки собі та ближньому;
– розглянули вміст військової аптечки: бандажі, назальні трубки, оклюзійні наліпки, атравматичні ножиці;
– розібрали на реальних прикладах можливі ситуації в побуті.

Дякуємо директорці дитячого садочка №304 Ірині Володимирівні за співпрацю, інтерес до навчань та підтримку ініціативи, особисто пані Марині – за повний супровід нашої команди, а всім, хто долучився – за небайдужість та зацікавленість висвітленою темою.

Тренінг відбувся за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».