Якщо не здогадуєтесь, про що йдеться, подивіться відеосюжет від команди Експерт-КР – експертне відео про Кривий Ріг. Рекомендуємо!

Бажаєте, невеличкий спойлер?! У конструктивістській будівлі, де ми створюємо “простір відновлення військових та цивільних «Гарт»”, були знайдені старі фотоплівки ….загалом понад 1500 кадрів. Ми їх зібрали, почистили, а завдяки професійному історику оцифрували та виклали в мережу.

Так зʼявилася неочікувана та направду надихаюча історія потрійного відновлення: будівлі, фрагменту історії міста та кількох криворізьких сімей.

Детальніше у відео
«Коли розумієш, що ти не просто якась безрідна істота, а що тут були люди до тебе і будуть після тебе, що тут жили твої діди-прадіди, і житимуть твої діти — усе абсолютно інакше виглядає. У таких умовах і цінність життя людини стає ще більшою, особливо тих людей, які зараз пишуть історію, віддаючи життя і здоров’я.
І ми як суспільство зобов’язані подбати про них, допомогти їм відновитися в усіх сенсах — фізичному, психологічному, соціальному. І зокрема, подбати, щоб історія їхніх родин, їхнього роду продовжувалася».