Понад 300 людей завітали минулими вихідними до «Гарту», де пройшла виставка картин та інсталяцій «Вона» від Ренато Ортіса.

Війна була наскрізною темою представлених широкому загалу робіт. Це погляд і досвід митців, їх біль і їх сила, те як вони сприймають та фіксують на полотні важку реальність.

За допомогою незмінної команди, Ренато Ортісу вдалось створити атмосферу, так влучно охарактеризовану гостями: мурахи по шкірі.

Ні, виставка не була створена, аби навіяти жах чи скорботу. Радше закликати до уваги й зосередженості, дивитись крізь, щоб побачити за деревами ліс, а у темряві світло.

Об’єднання Відповідальних Громадян вдячні усім гостям, таким різним: підліткам з Гданцівки і поважним митцям Криворіжжя, велосипедистам і матерям з маленькими дітьми, голові Нововоронцовської військової адміністрації та парам поважного віку. Всім, хто реєструвався завчасно, і тим, хто проходив повз та не оминув. І навіть кажанчику, який залетів до приміщення, сполохавши гостей, та собачці, яка з цікавістю пройшлася кімнатами, мабуть оглядаючи виставку. Така от pets friendly виставка вийшла:))

Виражаємо подяку Ренато Ортісу – організатору заходу та його команді, а також митцям, чиї роботи експонувалися:
Олександр Юрченко
Валентина Назаренко
Альбина Денисова
Валерий Сосна
Ренато Ортісу – митцю.

Дякуємо усім, хто у Війську боронить країну та завдяки кому життя у нашому місті продовжується.

Мистецтво відіграватиме важливу роль у процесі комплексного відновлення людей у «Гарті»!

П.С. Друзі, слідкуйте за анонсами, адже скоро будуть нові виставки та арт події.

_ _ _

Проєкт “Центр відновлення людей, які постраждали від війни «Гарт»”, фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні