Непомітно добігли кінця 5 місяців, протягом яких ми працювали спільно з представниками Нововоронцовської, Зеленодольської, Софіївської, Томаківскої ОТГ.
Нещодавно у Кривому Розі ми організували офлайн презентацію написаних грантових заявок у форматі дискусії, невелику екскурсію на будівництво Центру відновлення людей, що постраждали від війни “ГАРТ”, а також воркшоп на тему: “Фасилітація конфліктів з мешканцями в громадах” від психологині Євгенії Журавель.

На зустрічі ми презентували Звіт за результатами дослідження проєктів відновлення 2023 у друкованому вигляді, який включає практичні рекомендації щодо процесу залучення грантових коштів громадами. Нагадаємо, що електронний варіант Звіту доступний до ознайомлення тут.

Всім присутнім було про що поговорити.

За 5 місяців роботи з громадами допомога з боку Об’єднання Відповідальних Громадян була різновекторною: спільне написання, консультування і коригування вже готових заявок, технічний супровід подання заявок на нові гранти тощо.

Що маємо наразі?
20 опрацьованих проєктних заявок;
79 тематичних листів;
1 зареєстрована ГО.

Кожна цифра — це активізація громадського життя в ОТГ, а залучені ресурси направлені на втілення важливих соціальних та інфраструктурних проєктів.

Попри завершення нашого проєкту, процеси з залученням донорських коштів продовжують приносити результати. До прикладу, вже після завершення етапу співпраці з громадами одну із заявок від Софіївської ТГ підтримали, а заявку для Нововоронцовської громади прийняли до 2 етапу відбору.

Уважно слідкуємо, підтримуємо зв’язок і будемо очікувати новин за результатами спільної роботи ще найближчі півроку.
Віримо, що отримані навички спеціалістами по роботі з грантами будуть слугувати дієвим фактором у майбутньому.