Протягом кількох занять учасники отримують поради і роз’яснення щодо того, як діяти в умовах стресу й негативних реакцій ближніх, надавати першу психологічну допомогу.
Із цим допомагає Петро Лисенко – старший офіцер групи контролю бойового стресу в складі 129 ОБр ТрО в період з лютого 2022 до травня 2023 року.
Що ж засвоїли учасники і які їх враження? До вашої уваги – кілька відгуків про курс.
Олена: “Дякую Петру Олексійовичу за такі заняття. Дізналася багато корисної та потрібної інформації, щоб вміти розмовляти з нашими захисниками, які повернуться з війни”.
Марина: “Цінною є інформація про реальні випадки з бойових умов. Корисними – попередні сигнали про випадки, коли спроби суїциду серед військовослужбовців були доведені до кінця”.
Юрій: “Хотілося б отримати більше демонстраційного матеріалу на приклади психологічних станів та алгоритмів практичних дії надання допомоги”.
Катерина: “Інформація дуже цікава і корисна. Відчуваю необхідність в знаннях, як боротися зі своїми страхами”.
Наталія: “Як завжди, курс на висоті. Слухали та ловили кожне слово, бо інструктор розповідав свої життеві історії, пов’язані з психологічними розладами, ступором у підлеглих. Допомогли роз’яснення про те, як вивести їх з такого стану”.

Дякуємо за зворотній зв’язок. Кожна думка буде використана для покращення організації й наповнення навчань.

Тренінги відбуваються в рамках проєкту Центр готовності цивільних. Кривий Ріг за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7036 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».