У межах проєкту «Офіс залучення ресурсів», який реалізовується Об’єднання Відповідальних Громадян за підтримки Prague Civil Society Centre, окрім надання інституційної підтримки в пошуку та написанні грантових заявок, ми допомагали громадам — учасницям проєкту направляти листи до різних благодійних організацій із проханням про підтримку в різних сферах.

Як відомо всім, влітку 2023 року окупанти підірвали Каховську ГЕС, це створило в громадах проблему з питною водою, яка не вирішена на всі 100% і сьогодні. Негаразди не оминули й Томаківську громаду. Тому ми спільно з її представниками в рамках проєкту звернулись до благодійного фонду «Південь» із міста Запоріжжя.

Нещодавно отримали схвальне рішення від благодійного фонду про:
– забезпечення адміністративних центрів  Томаківської громади близько 15 ємностями з питною водою (20 л) для загального користування;
– періодичну заміну та наповнення цих ємностей, які розміщені в центрах, куди часто звертаються мешканці та внутрішньо переміщені особи.

Сподіваємось на позитивні відповіді й на інші грантові заявки в інших проєктах. Навіть незначна на перший погляд допомога громадам — це суттєвий внесок у підтримку та відновлення нашого українського ком’юніті.