Кожна деталь – важлива, і в цьому наочно пересвідчилася група курсу з тактичної підготовки від Центр готовності цивільних. Кривий Ріг

Нове, комплексне заняття курсу, складалося із двох частин.

Теоретичний блок із виживання дав учасникам інформацію про пошук їжі та води, розпалювання вогнища, орієнтування на місцевості, поведінку у полоні та на допитах, техніку втечі.

Практичний блок із знайомства зі спорядженням військовослужбовця дозволив ознайомитися візуально та на дотик із засобами індивідуального захисту бійця, а також корисними пристосуваннями – зокрема, компасом, саперною лопаткою, мультитулом.

Приємний бонус – можливість вдягнути на себе обладунки: каску, бронежилет, плитоноску, ремінно-плечову систему, тактичні навушники, захисні окуляри.
Ми не знаємо, як довго триватиме велика війна і кому випаде доля на практиці побувати у ролі піхотинця. Але ми точно знаємо, що підготувати максимальну кількість громадян й показати, з чим вони матимуть справу – важливо.

Тренінг відбувся за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7224 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».

Щиро дякуємо інструкторові за матеріальне забезпечення тренінгу.