Таким чином можна узагальнити мету курсу “Психічна стійкість та психологічна готовність до бою”.

Що ж цьому сприяє?! Якісне поєднання теорії та реальних кейсів з воєнної практики.

Два заняття у формі пояснень, порад та відповідей на запитання провів для групи Петро Лисенко – полковник, старший офіцер групи контролю бойового стресу в складі 129 ОБр ТрО в період з лютого 2022 до травня 2023 року.

Тренінги були присвячені:
– природі стресу та страху;
– поняттям оперативного та бойового стресу;
– комплексу заходів саморегулювання задля готовності до виконання завдань в умовах зовнішнього тиску;
– поширеним негативним реакціям військових під час бойової роботи;
– алгоритмові надання першої психологічної допомоги;
– різниці роботи цивільного та військового психолога.

Допомогти іншому легше, якщо ти допоміг собі, тому надважливим є пошук внутрішніх сил. З цією метою було проведено тестування, що відкрило для кожного присутнього напрямки “перевитрат” ресурсів та приховані резерви.

Не дивлячись на назву, цей курс не лише про те, як діяти, коли ти знаходишся у бойовому підрозділі. Отримані знання є корисними для того, щоб стабілізувати свій стан в умовах постійної загрози життю і негативного інфополя, краще поратися з поточними справами та піклуватися про інших.

Реєстрація на курс триває. Долучитися можна за лінком.

Навчання відбувається в рамках проєкту Центр готовності цивільних. Кривий Ріг за співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та БО Благодійний Фонд Сергія Притули за сприяння начальника групи по роботі з добровольчими формуваннями в/ч А7224 на виконання Закону України «Про основи національного спротиву».