Кожен із визитів до деокупованих сіл громади – особливий.
Минулого тижня наші фахівці працювали у двох населених пунктах за трьома напрямками допомоги. Відзначимо наступні моменти.
Команда психологинь сфокусувалася на питаннях самоцінності мешканців. Мабуть, кожен з нас відчував нестабільність своєї самооцінки, переживав емоційні гойдалки і сумніви щодо власної самоцінності. Особливо – в умовах війни. Цей досвід принципово новий, незнаний раніше. Був створений терапевтичний простір та метафоричні асоціативні картинки підсвітили цінність кожної людини.
Юрист зважено, “по поличках” розкладав складні правові питання від мешканців. Тут і стандартні для даного регіону й обставин кейси (земля, право спадщини пошкоджене і знищене війною майно), так і нові виклики. Такими стали 2 запити від мешканок щодо закриття кредитних справ.
Фахівці з-за океану дбають про безпеку мешканців, тому провели захід неформальної освіти щодо поводження з вибуховими пристроями. Приємно здивував аншлаг на зустрічі (37 людей), а також великий рівень обізнаності мешканців. Наприклад, діти вже знають, що знайдену у парку вибухівку чіпати не слід, натомість треба кликати дорослих.
Працюємо далі над відновленням нормальної течії життя в громаді.