Допомагаємо зраненому війною куточку Херсонщини.

Ці рани – як суто фізичні, у вигляді руйнувань осель й об’єктів інфраструктури, так і в душах мешканців, що пережили окупацію та жорстокі бої.

Кілька днів тому здійснили черговий виїзд до населених пунктів громади у рамках проєкту в співпраці з Нововоронцовською селищною військовою адміністрацією. Цього разу команда Об’єднання Відповідальних Громадян працювала за трьома напрямками:

Психологічна підтримка – групова робота під орудою психологині. Мета – подолання набутого стресу, пошук внутрішніх орієнтирів та цінностей, важливість справедливої самооцінки та турботи про себе, виконання вправ для розслаблення.

Юридична підтримка – безкоштовні правові консультації від нашого юриста як із вже звичних, так і цілковито нових питань: пошкодженого майна, входження у спадщину, права власності на землю, нарахування пенсії.

Безпекова підтримка – навчання для мешканців замінованої унаслідок боїв громади з безпечного поводження з вибуховими пристроями та речовинами. Тренінг провели досвідчені вибухотехніки із США Джон Калп та Джон Фогт.

Дякуємо адміністраторам Центрів відродження на місцях за сприяння в організації зустрічей та теплий прийом.