Раз на декілька тижнів наша команда, що складається із юриста та психологинь, відвідує Центри відродження у населених пунктах громади.

На прикладі візиту, що відбувся кілька днів тому, розглянемо у деталях те, як надається психологічна підтримка.

Кожен відвідувач може потрапити як на індивідуальну консультацію, де висловиться про наболіле тет-а-тет з фахівцем, так і взяти участь у груповому заході.

Психологині протягом заняття допомагають мешканцям розкритися, щоб поділитися страхами й переживаннями. Створена дружня й довірча атмосфера, що дозволяє емоційно розвантажитися. Цьому сприяє цикл вправ – розумових, творчих, рухових.

Заняття вчать шукати маленькі радощі, що стимулюють далі жити. Подекуди підіймаються складні й специфічні теми: спілкування з військовими, що повернулися у відпустку, фрази, які дратують у спробах надати підтримку тощо.

Також якісно відпрацював юрист, надавши майже 10 консультацій мешканцям деокупованих сіл стосовно пошкодженого та знищеного майна, а також майнових прав.

Дякуємо мешканцям, які бажають піклуватися про себе, висловлюють готовність вирішувати наявні проблеми і долучаються до зустрічей. Далі буде.

Проєкт реалізовується Об’єднання Відповідальних Громадян у співпраці з Нововоронцовською селищною військовою адміністрацією.