Завдяки ЗСУ більшість українських міст не зруйновані, а цивільні українці все ще можуть жити, працювати, любити і плекати надію. Та це не даність, а радше подарована захисниками можливість, до якої треба ставитись з відповідальністю!

Оскільки в умовах повномасштабної війни небезпечні для життя події трапляються навіть у місцях віддалених від лінії фронту ледь не щодня, треба свідомо готуватись і тренуватись завчасно, щоб у лиху годину допомогти собі і ближньому. Навіть якщо надзвичайна ситуація або нещасний випадок стався в момент, коли ми найменше цього очікували — підготовленість може змінити дуже багато, особливо якщо протягом перших хвилин виконати правильні дії.

Разом із навчально-тренувальним Центром тактичної медицини “КоЛеСо” Кривий Ріг, вкотре провели тригодинний базовий тренінг з надання першої медичної допомоги. Охопили важливі елементи тактичної медицини: накладання турнікета і бандажу, діагностика кровотечі, безпечна поза для постраждалого та як його правильно загорнути у термоковдру.
Традиційно виконали практичні вправи – це «must do».

Що дає привід для оптимізму, так це стабільно висока зацікавленість людей, які попри мінус 16 на термометрі знайшли можливість прийти й відпрацювати навички.
А тих, хто планував прийти, але не зміг через негоду, запрошуємо на наступні тренінги. Як і тих, хто вже був – приходьте, щоб напрацьовувати м’язову пам’ять.

Дякуємо всім за відповідальність! Готуємось, гуртуємось!

Тренінги в рамках проєкту Центр готовності цивільних. Кривий Ріг БО Благодійний Фонд Сергія Притули організовані у співпраці з Об’єднання Відповідальних Громадян на виконання Закону України «Про основи національного спротиву» за повної підтримки керівництва військової частини А7224.