Рік, що минає, приніс вдосталь особистих і спільних перемог та поразок, надій, що справдилися і навіть перевершили очікування, а також сподівань, що розбилися об жорстоку реальність. На жаль, деякі кращі і близькі нам люди більше не зустрінуть новорічне свято.

Попри все ми вистояли: як країна, як місто і як згуртована спільнота людей, яким не байдуже теперішнє і майбутнє.

У 2023 році ми втілили ряд проєктів, що, як допомагали людям “тут і зараз”, так і збільшували потенціал нашої організації. Ми надавали психологічну, юридичну та гуманітарну підтримку громадянам, яких безпосередньо зачепила війна, впроваджували важливі ініціативи в деокупованих та прифронтових громадах, давали корисні знання.

Мріяти – це розкіш у наш час, але дивитися у майбутнє важливо. Тож виділимо ключову подію року, а саме: початок роботи над Простором відновлення військових і цивільних “ГАРТ”.

Ми усвідомлюємо, що “ГАРТ” – це не лише будівля, а й люди, тому паралельно з ремонтними роботами триває формування крутезної команди фахівців Простору. Наше завдання – зробити так, щоб, коли Простір відновлення військових і цивільних запрацює повноцінно, ми могли діяти ефективно і професійно, допомагаючи фізичній, психологічній і соціальній реабілітації людей, які постраждали від війни.

2024-й рік, який розпочнеться менш ніж за добу, сповнений нових сподівань.

Віримо, що кожен день впертої праці наближає Перемогу. Цією перемогою буде як державний стяг у Каховці, Мелітополі, Маріуполі, так і врятовані життя та долі співгромадян по обидва боки так званої “лінії розмежування”.

Зичимо кожному з читачів стійкості перед обличчям викликів, що постають. Бажаємо ставити реальні цілі й задачі, і щоб кожна з них була внеском у нашу спільну справу – Перемогу сил Світла над силами Темряви.

З прийдешнім, Відповідальні та Об’єднані.