Цінність творити (у психотерапевтичних цілях) — у можливості на символічному рівні виразити спектр власних емоцій, мрій та надій, дати їм вихід у матеріальній формі.
От і цього разу, працюючи з глиною під супроводом майстрині — власноруч створювали голубів. Учасниці майстерні створили, зокрема, голубів: миру, ЗСУ, щастя…дали вихід свого внутрішнього назовні.
Арт-терапевтичні творчі майстерні покликані допомогти учасникам подолати внутрішнє напруження через спосіб творчої дії. Зосередження на створенні певного об’єкта поза межами власного Я, сприяє глибшому розумінню себе самого. Чарівне відчуття отриманого результату, коли аморфна глиняна грудка набуває ясної форми-символу. Маємо надію, це підсилило вашу особисту впевненість.
Були поруч майстриня з кераміки та психологиня, які направляли, та тепле коло людської підтримки. Ну а голуби чекають на запікання в печі, таким чином глина стає міцнішою та загартовується. Голуба можна буде розписати;)
Сподіваємось, ви відчули себе краще після нашої творчої зустрічі. Чекаємо всіх, хто записався, у найближчі вихідні.
Захід відбувся в рамках проєкту «Підтримка ініціатив спільнот в Україні», що впроваджується МБФ Альянс громадського здоров’я Alliance for Public Health за фінансової та технічної підтримки Svenska kyrkan, включаючи збір коштів та координацію благодійної організації Christian Aid.