Арт-подія організована на підтримку “Центрe відновлення «Гарт»”, що будується у Кривому Розі та в якому мистецька складова відграватиме важливу роль у відновленні людей, що постраждали від війни.

Життя – то чисте полотно, і стане тим, що ви намалюєте на ньому…. Це одна із можливих інтерпретацій інтерактивного синкретичного перформансу «Полотно».

За словами Ренато Ортіса: “…перформанс про людину у пошуку. Саме дійство замкнуте на полотні, яке виступає як символ, як матеріал, як філософська складова.”

Креативне поєднання світла, кольору і музики вже стало візитівкою маестро, як називають Ренато постійні глядачі, та його команди у складі Микити Бурбело, Сергія Сопко та інших.

Характерні ознаки їх арт-подій — інтерактивність та ефект присутності. По суті, перформанс відбувався не на сцені , а навколо глядачів: герой запускав паперові літаки прямо в зал із глядачами, запалював свічки, малював картину в режимі реального часу, над головою сипав сніг та падали купюри, то тут, то там неочікувано спалахувала світлова анімація.

Подивіться самі на фото!

Відео – тут.

__

Проєкт “Центр відновлення людей, які постраждали від війни «Гарт»” фінансується European Union in Ukraine