Нині не треба зайвий раз пояснювати роль першої домедичної допомоги. Вміння потрібні як в умовах зони бойових дій, так і в тиловому місті – на випадок “прильотів” або ж побутових катастроф (вибухів газу, ДТП, обриву дротів високої напруги й т.ін).

Заняття, що провела минулої суботи інструкторка навчально-тренувального центру “КоЛеСо” Кривий Ріг  пані Яна, мало на меті підвищити готовність учасників до непередбачених обставин.

Дві з половиною години часу були присвячені відповідям на наступні питання:
Чим відрізняються “червона”, “жовта” і “зелена” зони надання допомоги?
Як виявити масивну кровотечу та який запас часу є для надання допомоги?
На які частини тіла накладається турнікет, а де здійснюється тампонування?
Звільнення ротової порожнини від сторонніх предметів та рідин та відновлення дихання: як це працює?
Як правильно накласти тиснучу пов’язку на грудну клітину, зону пахв та тазову зону?
В чому необхідність обігріву постраждалого?
Як діяти і що заборонено робити у разі опіків, уражень струмом, випадіння ока або внутрішніх органів, укусів тварин та комах?

Також учасниці й учасники тренінгу змогли побути у ролі “рятівника” і “постраждалого”: відпрацювали накладання турнікетів на різні кінцівки, практикувалися у переведенні в стійке бічне положення, навчилися виявляти прихований пульс.

Не менш важливим є блок знань про такі пристосування, як оклюзійні наліпки, декомпресійні голки, атравматичні ножиці і т.ін.

Щиро бажаємо, щоб отримані навички не знадобилися учасникам курсу на практиці. У іншому ж випадку, вони вже знають, як діяти.

Тренінги в рамках проєкту Центр готовності Кривий Ріг БО Благодійний Фонд Сергія Притули організовані у співпраці з Об’єднання Відповідальних Громадян.