Пронизливий звук повітряної тривоги. Спікерка, організатори та близько 70 курсантів й курсанток терміново переміщуються до сховища. Антураж “що треба”.

Але жодні обставини не завадять провести едукаційний захід.

З одного боку, всі ми адаптувалися до воєнних загроз, які стали частиною буденного життя. З іншого, перелічене є стресуючими факторами і не минає непомітним.

Зустріч психологині Євгенії Журавель з курсантами була присвячена ефективній комунікації майбутніх правоохоронців з військовослужбовцями, яка виникатиме під час роботи патрульних, а також вирішенню/унеможливленню можливих конфліктів.

У жвавій бесіді з аудиторією, в форматі питань та відповідей протягом 2 годин були розглянуті наступні аспекти:
– Що таке агресія, її фізіологічна природа та причини виникнення
– Проблеми взаємодії поліцейських та військовослужбовців у воєнний час та шляхи їх подолання
– Механізм страху: як це відбувається і як опанувати страх
– Гострі реакції на стрес і ПТСР
– Шкідливість упередження “хлопчики не плачуть”
– Формування культури допомоги собі і піклування про себе
– Дихальні практики для заспокоєння й відновлення рівноваги

“Ми там, де ми є. Ми не змінимо часи, в які живемо, але ми можемо обирати як діяти у ці часи. Ми маємо можливість пройти через усі випробування”, – відзначила фахівчиня.

Дякуємо адміністрації Криворізької академії патрульної поліції за зацікавленість у проведенні зустрічі та повне сприяння в організації події, а курсантам й курсанткам – за активність протягом заняття. Обіцяємо завітати ще!

Захід був організований Об’єднання Відповідальних Громадян за підтримки україно-швейцарського проєкту Психічне здоров’я для України.