Війна – це стрес. Стосунки сотні тисяч пар проходять випробування часом, відстанню та викликами воєнного часу.

Для того, щоб війна не зруйнували все те добре, що було між закоханими до лютого минулого року, потрібна увага, знання та прикладення зусиль. Ми маємо розуміти, що з нами відбувається та як на це можна впливати.

Комунікації пар у воєнний період був присвячений семінар-тренінг “Підтримка сімейних стосунків: Як зберегти емоційну близькість та взаєморозуміння у сім’ї під час розлуки з військовослужбовцем?”

Невимушена, дружня атмосфера дозволила розкритися й висловитися учасницям. Майже кожна мала слово, ділилася переживаннями та власними, унікальними кейсами.

Три години часу заняття дали відповіді на наступні питання:
Як реагувати на агресію партнера_ки?
Чому важливо не ставити власне життя на паузу?
Чим шкідливе знецінення проблем і стану партнера/партнерки?
Спільний перегляд фільмів, прослуховування музики та аудіокниг – як це допомагає подружжю на відстані?
Чому важливо разом мріяти?
В чому небезпека так званого “магічного мислення”?
На що звернути увагу, коли військовий/-а повертається додому?

“Ми не можемо уникнути кризи, але ми можемо обʼєднати зусилля і знайти спільний шлях її подолання. Це і робить наші стосунки міцнішими.”, – відзначила спікерка семінару Євгенія Журавель.

Нумо працювати над кращим із сценаріїв.

Захід був організований Об’єднання Відповідальних Громадян за підтримки україно-швейцарського проєкту Психічне здоров’я для України.

Також раді повідомити, що вже наступної п’ятниці, 24 листопада відбудеться семінар-тренінг “Щоденні стратегії для подолання стресу та тривожності: Розвиваємо психологічну стійкість у мінливому світі”. Початок о 16:00, зареєструватися можна за лінком.