+4 «Центри Відродження» + БЕЗОПЛАТНА допомога юриста, психолога + заходи с неформальної освіти і спільної дії для мешканців

Ми вже розповідали про співпрацю з громадою Нововоронцовки та її військо-цивільною адміністрацією: після підриву росіянами Каховської ГЕС, ми разом відновлювали доступ мешканців до води; передали десятки велосипедів, адже вони є одним з основних засобів пересування в межах громади.

В рамках нової піврічної гуманітарної місії ми відремонтуємо у Нововоронцовській ОТГ 4 приміщення в 4 населених пунктах громади і облаштуємо в них «Центри Відродження». Там мешканці зможуть отримати безоплатний доступ до базових послуг: до мережі інтернет, орг. техніки та електроенергії. Приміщення «Центру Відродження» можна буде використовувати за потребою спільноти, наприклад, провести культурний захід, спільне чаювання, перегляд фільму тощо.

Окрім того, всі мешканці об’єднаної територіальної громади матимуть змогу БЕЗОПЛАТНО отримати кваліфіковану юридичну і психологічну допомогу. Команда у складі юриста, психологів і керівника проєкту приїжджатимуть приблизно раз на тиждень, щоб надати необхідну консультацію на місці.

Плануємо привезти цікавих людей і професіоналів у Нововоронцовську ОТГ і провести для мешканців заходи з неформальної освіти: лідерство, тактична медицина та порядок створення громадських організацій, а самих мешканців долучити до спільних обговорень і толок.
«Центри Відродження» мають стати фізичними пунктами гуртування мешканців громади та місцем доступу до базових послуг. Головне – центри допоможуть підтримувати ініціативи навіть після завершення проєкту.