“Лягай”. “Тримаю”. “Контролюй сектор”. “Заходимо на перший поверх”. “Зачищаємо”.

Рев команд лунає над місцевістю. Чутно черги пострілів і вибухи гранат.

Звісно ж, зброя – навчальна та гранати – ігрові. Разом із тим, створені умови максимального занурення у ближній контактний бій.

Курс із тактики ведення бою – можливість для учасників навчань від Центр готовності цивільних. Кривий Ріг втілити на практиці знання, раніше здобуті у рамках основ вогневої підготовки.

Виконання місій із зачистки секторів, захоплення об’єктів і утримання їх від атак супротивника під шквальним вогнем, розвиток уважності – все це корисно і точно стане в нагоді в разі потрапляння до зони бойових дій.

Видимий прогрес порівняно із попереднім заняттям – щодо командної роботи, вчасної й адекватної комунікації, розподілу завдань. Кожному хочеться пограти в універсального солдата, але до кожного приходить усвідомлення, що бути героєм, який вижив и переміг – краще.

❗️Важливо. Якщо у вас є в активі два заняття з основ вогневої підготовки і ви прагнете доєднатися до нового курсу – просимо звертатися напряму до організаторів.

Тренінг з тактики ведення бою відбувся за співпраці Благодійного Фонду Сергія Притули та Об’єднання Відповідальних Громадян.

Дякуємо викладачеві Донецького державного університету внутрішніх справ Володимиру Голику за розробку програми заняття, а курсантам університету – за те, що підсилили групи учасників.