На основі проведеного раніше конкурсу і поданих заявок для подальшої співпраці було відібрано загалом чотири громади з Дніпропетровської та Херсонської областей.
16 жовтня вже відбулося підписання меморандумів про співпрацю з Софіївською селищною громадою та Зеленодольською міською територіальною громадою. Найближчим часом також відбудеться підписання з Нововоронцовською та Томаківською селищними громадами.

«Команда Об’єднання Відповідальних Громадян реалізовує низку найрізноманітніших проєктів, однак допомога і співпраця з громадами є та залишатиметься одним із найголовніших напрямів нашої діяльності», — зазначила керівниця ОВГ Анна Ємельянова.

Робота в межах підписаних меморандумів полягатиме в пошуку та підборі донорських проєктів для громад, які доєдналися до «Офісу залучення ресурсів», допомозі в заповненні та захисті грантових заявок.

«Поштовхом до створення проєкту було бажання розширити можливості для залучення грантів невеликим громадам, які, на відміну від великих міст, мають відчутний дефіцит як кадрових, так і фінансових ресурсів. Перші кроки зроблені», — додав керівник проєкту Вадим Гавріліце.

Нагадаємо, що цей проєкт Об’єднання Відповідальних Громадян реалізує за сприяння та підтримки міжнародного партнера — Prague Civil Society Centre.