Об’єднання Відповідальних Громадян продовжує співпрацювати з Нововоронцовською ОТГ та її очільником Андрієм Селецьким. Разом ми намагаємося закрити базові життєві потреби громади, яка по троху оговтується від наслідків війни.

Спільними зусиллями нам вдалося забезпечити доступ громаді до джерел води. А тепер ми перейнялись забезпеченням доступу місцевих мешканців вже до джерел актуальної інформації та локальних новин.

Коли і де можна отримати гуманітарну допомогу? Де найближче джерело води? Які новини від військової адміністрації? Як діяти, якщо натрапив на міну? На ці та подібні питання покликана відповісти нова газета, яку ми започатковуємо для Нововоронцовської громади. А чому саме газета, а не інстаграм сторінка див. нижче.

Публікуємо фото зі спільної стратегічної сесії. В тісному колі зібралися керівництво ВА, представники громади, комунікаційний відділ ОВГ та Експерт-КР – експертне відео про Кривий Ріг – команда професійних журналістів, які виступатимуть в цьому проєкті у якості менторів.

Поговорили про загальний напрям розвитку газети на найближчі 3 місяці: розподіл обов’язків та можливі теми і рубрики.

Загалом наш підхід раціональний – згенерувати гіпотези, перевірити їх, налаштувати процеси, отримати зворотній зв’язок і тільки потім масштабуватись.
Тож перша ітерація нової газети скоро піде в друк. За планом видаватися будемо два рази на місяць тиражем у 2000 примірників.

Чому саме газета, а не інстаграм-сторінка?
Голова ВА Андрій Селецький вже створив інформаційний канал в одній з соціальних мереж (1500 підписників) та проводить на додачу онлайн стріми. Але річ у тому, що приблизно половина з 5000 людей які залишились у громаді – люди старшого покоління, які не користуються інтернетом активно. Вони звикли отримувати інформацію з друкованих джерел, зокрема з газет. На додачу ОТГ складається з 9 населених пунктів, розташованих на досить великій відстані одне від одного (між найдальшими селами майже 30 км), в деяких місцях є проблеми з електрикою. Відповідно склались умови певного інформаційного вакууму. Це реальна проблема, адже доступ до інформації для різних груп населення та дієва комунікація між владою і громадою є одними з основ демократичного громадянського суспільства, яке ми будуємо.

Сподіваємося, що цей новий старий канал комунікації допоможе згуртувати людей, дасть поштовх до розвитку і принесе суттєву користь.

Вдячні Інституту Масової Інформації (ІМІ) за підтримку Об’єднання Відповідальних Громадян.