На подію завітали люди різного віку, професії, статі; волонтери, родичі захисників, жінки, що виховують дітей. Життя в умовах невизначеності та щоденного стресу за себе і близьких є спільним для учасників, а ще бажання не потонути, зберегти психологічне і фізичне здоров’я. В атмосфері довіри, відкритості, Євгенія провела презентацію про психофізіологічні механізми роботи стресу. Про те, як важливо розуміти себе: свої емоції, реакції й потреби. Саме розуміння дозволяє створити буфер між стресовою подією і нами самими.

Людина не завжди обирає події, які відбуваються з нею, але здатна обирати свою реакцію на них, регулювати межу впливу на себе.. Також на семінарі підкреслювалась важливість особистої підготовки, тренування до життєстійкості.

«…в умовах сильного стресу ми не піднімемось до рівня своїх очікувань, але впадемо до рівня своєї натренованості», нагадує Євгенія Журавель.

В цілому семінар-тренінг включав в себе інтерактивні вправи та практичні поради з управління стресом, розвитку резильєнтності та зміцнення психологічного імунітету. Учасники отримали відповіді на конкретні питання, такі як те, як ефективно впоратися зі стресом у складних умовах, поліпшити психічне та фізичне благополуччя та як розвивати життєстійкість.

Семінар-тренінг організовано в рамках проєкту в співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та The German Marshall Fund of the United States

Друзі, приходьте у п’ятницю 22.09 на наступний семінар. Є можливість поставити питання і отримати відповіді. Тема семінару «Переживання втрати і горювання: Шлях до відновлення». Детальніше та реєстрація за посиланням.