Якою б не була “прокачаною” людина, її виживання в зоні бойових дій та успішне виконання завдань залежить від координації її дій з товаришами.

Продовжуємо навчати наших громадян. “Тактика ведення бою” – новий курс, організований у рамках проєкту Центр готовності цивільних. Кривий Ріг.

На прем’єрному занятті, що відбулося кілька днів тому, учасники вчилися виконувати бойові завдання, працюючи у малих групах.
В наявності є зброя для страйкболу, ігрові гранати, димові шашки, рації на кожну групу. Були напрацьовані кілька сценаріїв бою:
– зачистка – три підгрупи атакують одну, що перебуває у захисті, але мала час на закріплення та вивчення місцевості;
– зустрічний бій – необхідність захопити об’єкт та не допустити туди противника протягом визначеного часу.

Вміння мислити в умовах бою, розробити тактику переміщення, узгоджувати дії з побратимами, не зачепити своїх є безцінними, що й було доведено цього дня.

Є й суто моральний аспект. Кожен відчув, наскільки складно нашим воїнам, які метр за метром зачищають українську землю від ворога , долаючи вибухи, ворожі пастки, небезпеки різного характеру, які можуть чекати на будь-якому даху, у вікні чи за кущем.

Величезна подяка курсантам Донецького державного університету внутрішніх справ, що приєдналися до заняття і додали йому фаховості, а також викладачеві університету й великому другу нашого проєкту Володимиру Голику, що розробив і організував насичену програму курсу.

Заняття будуть продовжені. Запис на курс можливий для громадян, що раніше вже брали участь в навчаннях .

Щоб долучитися, просимо дати знак у чатах спільноти ЦГЦ Кривого Рогу або напряму зв’язатися з волонтером, відповідальним за формування груп.

Дані тренінги реалізуються у місті Кривому Розі за співпраці Благодійного Фонду Сергія Притули та Об’єднання Відповідальних Громадян.