Продовжуються Дні сучасного українського промислового дизайну ДВРЗ Design Days (у Києві), де цими вихідними делегати від «Об’єднання» мали честь розповісти представникам креативної індустрії про майбутній Простір відновлення військових і цивільних «Гарт».

Ба більше, ми не просто стали учасниками чи гостями фестивалю – саме Простір відновлення «Гарт» був обраний оргкомітетом як «благодійна мета» всього заходу. Організатори «ДВРЗ Design Days» зробили вхід на подію БЕЗКОШТОВНИМ (завітайте і ви, час є😏), та в свою чергу закликають учасників зробити добровільну адресну пожертву на відновлення будівлі майбутнього реабілітаційного центру!

Перша подія доволі масштабного 10-денного заходу зібрала його безпосередніх учасників, які надали свої експонати для виставки, кураторів, партнерів і почесних гостей. Юлій Морозов мав можливість звернутися до них:
«Це дійсно потужне творче ком‘юніті, – розповідає Юлій, – Яке зараз, як і більшість українців, переживає не найкращі часи. І якщо, наприклад, виробники їжі все одно будуть затребувані, то люди, які роблять, скажімо, нестандартні меблі, зараз мають серйозні проблеми. Але значна частина їх не зупиняється і продовжує творити, шукаючи нове пристосування своїм умінням і талантам, нові ринки і нові сенси. Радію, що мої слова про важливість об’єднуватися навколо відновлення країни і, у першу чергу, відновлення людей, знаходили відгук в багатьох серцях».
Представники Об’єднання Відповідальних Громадян не втрачали можливостей і завели нові знайомства з архітекторами, дизайнерами інтер’єрів, виробниками матеріалів та меблів. Ідея простору, яка включає в себе ревіталізацію нестандартної будівлі, надихала багатьох. Частина цих знайомств, ми впевнені, має шанс перетворитися на партнерства вже ближчим часом.
Взагалі, за словами організаторів, «ДВРЗ Design Days — це насправді унікальна подія! Цілий тиждень буде присвячений сучасному українському промдизайну, і тут головні герої — молоді бренди, незалежні дизайнери та архітектори, а також дослідники дизайну та дизайн-ентузіасти». Подія на території промзони поєднала в собі багато унікальних складових. Саме тут вперше в Україні була представлена експозиція нашої країни за London Design Biennale.
Паралельно можна побачити благодійну виставку «Дизайн реального часу» – шість артефактів, створених українськими дизайнерами після початку повномасштабного вторгнення, головні ідеї яких так чи інакше пов’язані з війною. Також є можливість долучитися до майстер-класу «Ремонтуй майбутнє» зі створення арт-об’єктів та побутових об’єктів дизайну з вторинної сировини.
Чудовий привід прийти і перезавантажити мозок, надихнутись українським дизайном, познайомитись з цікавими людьми та приєднатися до благодійної справи.
Якщо ви в Києві, то запрошуємо вас відвідати «ДВРЗ Design Days», який триватиме до 27 вересня, та підтримати наш проєкт «Гарт».
Реєстрація на подію: