Цей курс у рамках проєкту Центр готовності цивільних. Кривий Ріг створений під неофіційним гаслом: “Від людей для людей”.

Нам усім слід вчитися розуміти ближніх, що пережили біль утрати, допомагати їм долати стрес, створювати максимально комфортні умови, що додали б сил рухатися далі.

Заняття третьої групи курсу минули яскраво, з численними запитаннями й розбором цілком реальних, подекуди трагічних кейсів. Звісно ж усі особисті подробиці лишаємо анонімними. Разом із тим представимо вашій увазі кілька думок учасниць, які відображають, наскільки великий шлях було подолано за ці 2 заняття.

Що найбільше запам’яталося…

Олені: “Як проходять стадії прийняття втрати, що відбувається в цей час, що і як робити на кожній стадії”;
Наталії: “Те, що дітям варто розповісти про втрату одразу, а не обманювати їх, чи чекати іншого моменту”;
Катерині: “Методи виходу із кола перших трьох фаз переживання горя”;
та Анні: “Ролі в житті, які ми боїмося втратити, і що з ними треба працювати”.

А також – кілька теплих слів від…
Ольги: “Це дуже корисно, бо дійсно в нашому соціумі немає культури розмови про смерть чи втрату. Дякую, що показали як екологічно допомогти собі і близьким людям”;
та Світлани: “Вдячна вашій команді за таку важливу інформацію в наш час. Це дає змогу краще зрозуміти людей, які втратили близьких, та дає знання, як не нашкодити”.

У свою чергу дякуємо інструкторці Риммі Юрченко, що вклала енергію, знання й час у проведення занять. Курс призупинено до осені. Пізніше поновимо набір груп, адже жорстока війна триває й питання не втрачає актуальності.

Тренінги організовані у співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та Благодійного Фонду Сергія Притули.