Продовжуємо позитивну практику групових зустрічей із військовими, що передбачені проєктом у співпраці з The German Marshall Fund of the United States.

Бійці виглядають втіленням сили й мужності. Разом із тим, їм найскладніше, адже вони стикаються із найбільш жахливою реальністю сьогодення.

Поранення, контузії, загибель товаришів, з якими ще вчора ділили пайок у наметі, споглядання апокаліптичних картин населених пунктів, знищених ущент активними боями – все це лишає незримий відбиток на душі воїна.

“По-справжньому зрозуміє вас лише той, хто пройшов через подібне. Я не можу в повній мірі осягнути через що вам довелось пройти. Але я можу допомогти вам зрозуміти себе”, – задала ритм заняттю психологиня Євгенія Журавель.

Майже 2-годинна зустріч була присвячена типовим реакціям людини на стресові події, подоланню наслідків бойового стресу, складнощам зі сном та жахіттям уві сні, циклам відновлення, а також проблематиці вживання алкоголю.

Стереотипам не місце на війні. Насправді, хлопчики плачуть і герої вмирають. Утім, наша задача – донести до хлопців, що звертатися до психолога – це цілком нормально, задля того, щоб допомогти собі подолати негативні наслідки впливу ненормальних умов війни.
Дякуємо командуванню підрозділу за організацію зустрічі.

Важливо. Якщо ви є представником групи військовослужбовців й зацікавлені в проведенні спільної зустрічі з психологом – просимо написати повідомлення у Messenger або Direct.