Виїзні тренінги в рамках проєкту Центр готовності цивільних. Кривий Ріг завжди інтригують. Нова локація, нові люди, нова атмосфера.

Цього разу атмосферу створювали наші друзі із ХФК «Пенуел». Клуб, побудований на засадах соціальної відповідальності й виховує не тільки талановитих гравців, а й, у першу чергу, Людей з великої літери.

Вияв відповідальності й турботи один про одного – це підготувати співгромадян до викликів воєнного часу. Знання з домедичної допомоги необхідні всім.

Тож, до тренінгу долучилися:
15 гравців та тренерів футбольної команди;

більш ніж 10 мешканців району, що давно чекали на таке навчання.

Із легким гумором та прикладами із життя учасники пройшли алгоритм надання допомоги за протоколом MARCH: вчилися зупиняти кровотечі собі та ближньому, досліджувати тіло на предмет прихованих поранень, відновлювати дихання, правильно й безпечно змінювати положення пораненого, накладати тиснучі пов’язки й здійснювати обігрів.

Тема, що актуальна й поза воєнним часом – побутові негаразди. Відповідно, окремий пласт заняття був присвячений діям у разі опіків, укусів комах та плазунів, хімічних отруєнь, ударів струмом.

Здобуті знання й уміння цілком можуть не знадобитися учасникам. Разом із тим, всі ми розуміємо, який зараз час, тож раді зробити внесок у поняття Готовності співгромадян.