Відбулась перша толока у «Центрі відновлення» військових та цивільних. Дякуємо партнерам, дякуємо усім небайдужим, хто долучився до справи – попрацювали разом дуже продуктивно! Як сказав один учасник, осмислюючи темп впорядкування території: «Та це ж справжній мурашник!».

За чотири години вискубали трави обсягом кілька мішків, розчистили чагарник у внутрішньому дворі, винесли з підвалу, в прямому сенсі, гору сміття.

Усе це під потужний бас патріотичного плейлиста. Обліплені реп’яхами, комахами та пилюкою, звісно з перервами на смаколики й освіжаючі напої (лайк Денису Дубову, що дбайливо і кмітливо обклав їх пакунками з льодом), небайдужі йшли до мети. А ще можна було поблукати темним, прохолодним, вологим лабіринтом чималого підвалу і потрапити в кадр американської документалки, детальніше про це трохи згодом. Окремий перформанс – це керівники ОВГ, які піднялися на самісінький верх сталевої вежі. Була чудова атмосфера! Ось, що говорять безпосередні учасники.

«Для мене було так важливо перед моїм від’їздом встигнути внести хоча би невеличку частинку своєї праці в цей крутезний проєкт. Дякую Об’єднання Відповідальних Громадян за таку можливість!» – сказала Оксана Сахно.
«Неймовірний заряд енергії при великому фізичному навантаженні» – поділилася враженнями Світлана Янович.
«Всі як один прийшли з єдиною метою: посприяти тому, щоб майбутній Центр Відновлення запрацював як найшвидше. Це унікальний проект, який робиться людьми для людей.
Я дуже тішуся, що в Кривому Розі є така кількість активних людей, молоді та волонтерів. Це надихає і окриляє!» – додала Нуне Волкова.
Друзі, дякуємо що зробили відчутний внесок у прискорення відкриття криворізького «Центру відновлення». Все це заради можливості проведення фізичної, психологічної та соціальної реабілітації українських воїнів та цивільних.

«Об’єднання» продовжує об’єднувати заради відновлення та розквіту.
P.S. Будуть нові толоки та зустрічі, приєднуйтеся до нашого телеграм-каналу, де ви точно дізнаєтесь дату і місце.
_______
Проєкт «Центр відновлення людей, які постраждали від війни» фінансується European Union in Ukraine