Учасники, що пройшли курс з основ вогневої підготовки в рамках проєкту Центр готовності цивільних. Кривий Ріг, достатньо знайомі з сутністю зброї та нормами безпеки.

На часі – новий етап: навчитися дисципліновано виконувати вправи з влучної стрільби. Для цього слугував пістолет з набоями нелетальної дії Форт 12-Р.

“Рано чи пізно швидкість прийде. Головне – щоб ви вміли робити все правильно”. В цих словах інструктора – ключовий зміст курсу.

Курсанти відпрацювали чітку послідовність дій з виконання пострілу:
– Заряджання одним та кількома патронами
– Бойову стійку
– Хват зброї
– Натискання на спусковий гачок
– Влучання в мішень

– Безпечне розряджання

Підгрупи змінюють одна одну. З кожним колом додаються нові вправи, що передбачають індивідуальну та групову роботу, постріли в декілька видів мішеней.

Приємно спостерігати, як за час заняття зростає впевненість, чіткість дій та влучність стрільби абсолютно кожного, хто долучений до тренінгу.

Фідбек учасників – бажання збільшити частоту практичних занять зі стрільби та додати різноманіття видів озброєння, доступного для тренувань. Працюємо над цим.

Тренінги з практичної стрільби проводяться в співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та Благодійного Фонд Сергія Притули за повної організаційної та матеріально-технічної підтримки Донецького державного університету внутрішніх справ.