Конгрес ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe – це щорічний з’їзд ліберальних рухів, які є членами ALDE. Захід, що тривав 3 дні, зібрав кілька сотень відвідувачів із країн Європи, Азії та Африки, що долучилися до обговорення сучасних трендів і тем, які хвилюють суспільство.

Серед учасниць з’їзду – представниці громадського руху Кривого Рогу Анна Атаманчук та Світлана Сова.

В тренді сучасності – Україна. Анна Атаманчук відзначила, що підтримка України проходила червоною ниткою крізь кожну платформу, презентацію, зустріч та розмову.

Колеги розуміють нашу ситуацію, готові надавати абсолютну підтримку й забезпечувати нашу державу всім, необхідним для Перемоги.

Підтримка, зокрема, стосується майбутнього Центру відновлення військових і цивільних у Кривому Розі, презентація якого була сприйнята із захватом.

Практична користь з’їзду – в тому, що вдалося знайти корисні контакти із політиками і бізнесом для розвитку Центру. Мова не лише про фінансову підтримку. Є безліч прикладних моментів, що зможуть зробити Центр кращим: зв’язки з реабілітаційними центрами держав ЄС, лікарнями, допомога з навчанням лікарів, сучасним обладнанням тощо.

Дякуємо приймаючій стороні SILC, Swedish International Liberal Centre та особисто співробітникам Per Olsson й Olga Nemanezhyna за всебічну підтримку гостей та організацію заходу.

Окремо подякуємо за плідні зустрічі представникам політикуму Швеції:
Ylva Mozis, керівниці групи лібералів Валлентуни, заступниці голови муніципальної ради та її колегами.
Хайнцові Шегрену, який є генеральним директором Шведської торгової палати для Євразії, а також ліберальним муніципальним політиком у Тіресо та віце-головою Ради з освіти дорослих
Жору Форзелу, членові Шведського парламенту