За матеріально-технічної підтримки Friedrich Naumann Foundation for Freedom Ukraine продовжуємо навчати мешканців області тактичній медицині. Цього вікенду довгоочікуваний тренінг повернувся до Кривого Рогу.

Учасники пройшли експрес-курс надання допомоги за алгоритмом MARCH. Кожен мав змогу попрактикуватися у накладанні турнікетів на верхні й нижні кінцівки, тампонуванні рани, накладанні тиснучих пов’язок; побути на місці рятівника й постраждалого.

Розібрали також послідовність та доцільність дій при переломах, опіках, випадінні ока чи внутрішніх органів — учасники дізналися, що ураження, котрі часом мають найжахливіший вигляд, можуть нести меншу загрозу життю, ніж здається.

“Нехай вам ніколи не знадобляться ці знання на практиці. Утім, якщо виникне потреба, ви вже знаєте, що робити”, — додав один із організаторів тренінгу.

Найближчими тижнями навчання з тактичної медицини знову “вирушать у тур” іншими містами нашого регіону. Про нове заняття, що буде заплановане саме у Кривому Розі, ми повідомимо окремо. Просимо стежити за оновленнями.