Кожен учасник курсу з основ вогневої підготовки усвідомлює заново, що таке зброя. Сприйняття, закладене пригодами кінозірок на екрані або гравця у Counter-Strike, розбивається вщент, коли тримаєш сталь автомата у власних руках.

У житті все зовсім не так гарно, швидко й ефектно, як здавалося. Іноді навіть болісно: подряпини, синці й крепатура — як відзнака того, що майбутній стрілець дуже старався.

Але, безумовно, воно того варте.

На другому занятті учасники повторили розбір й збір автомата, навчилися прицілюванню, зміні положення тіла для можливого пострілу, перезаряджанню, мали практику стрільби в інтерактивному тирі “Рубін”, дізналися основи мінно-вибухової безпеки.

“Не розглядайте ці курси як такі, по закінченню яких ви навчилися і вже все вмієте. Тут вам дають напрямок розвитку. Чіткість рухів, швидкість виконання команд — все це важливо. Утім, кожен за ці 2 заняття зробив великий прогрес”, — підсумував інструктор Володимир Голик.

Тренінги організовані у співпраці ГО “Об’єднання Відповідальних Громадян” та БО “Благодійний Фонд Сергія Притули”.

Окремо дякуємо Донецькому державному університету внутрішніх справ за надані приміщення та інвентар, а також роботу фахового інструктора.

P.S. Нагадаємо, що нещодавно була завершена 4-денна кампанія із набору нових учасників даних тренінгів. Всі, хто зареєструвалися, будуть запрошені волонтерами на навчання в хронологічному порядку реєстрації.