Завдяки підтримці Friedrich Naumann Foundation for Freedom Ukraine, проєкт “Центр готовності цивільних” у Кривому Розі розширив свої можливості, і минулої суботи тренінг з тактичної медицини було проведено у південній частині Інгулецького району. Дякуємо спортивному клубу Nova Forma, який надав комфортне приміщення для заняття.

У тренінгу взяли участь волонтери, представники громадської спілки “Спільна мета”, творча молодь і навіть дітлахи. Усі разом вчилися накладати турнікет і тиснучу пов’язку, тампонувати рани, обігрівати поранених при крововтратах, відновлювати дихання непритомній людині. Попри те, що ніхто б не хотів опинитися у ситуації, де такі знання можуть знадобитися, заняття пройшло у позитивній атмосфері, з дружніми жартами та взаємопідтримкою.

Вела тренінг інструкторка центру “Колесо” Тетяна Карнаух, яка вже не вперше вчить домедичній допомозі учасників Центру готовності цивільних. Пані Тетяна розповіла:

  • як поранений може допомогти собі сам;
  • як не нашкодити людині, надаючи допомогу, і як убезпечити себе від можливих ризиків;
  • які кровоспинні інструменти слід використовувати залежно від місця поранення;
  • як правильно оглядати пораненого, на що звертати увагу в першу чергу;
  • що має бути в аптечці та інші важливі аспекти.

Як завжди, учасники ставили безліч питань, і були запрошені до НТЦТМ “Колесо” на розширений тренінг. Дякуємо всім причетним за плідну співпрацю!

Тренінги у рамках проєкту “Центр готовності цивільних” у Кривому Розі проводяться у співпраці БФ Сергія Притули та Об’єднання Відповідальних Громадян.