Недільного ранку до занять у навчально-тренувальному Центрі тактичної медицини “КоЛеСо” Кривий Ріг долучилися представники ком’юніті з порушеннями зору. Частина із них — працівники підприємства УТОС.

За словами інструктора Ярослава, це унікальний досвід для Центру. “Люди мають спільні інтереси та спільні труднощі. Їхній представник зв’язався з нами і попросив організувати таке заняття”.

Попри новизну такого досвіду, підхід знайшли швидко. З кожною парою учасників працював окремий інструктор: контролював, пояснював.
Невелика, але дружня група відпрацювала на совість. “Вони дійсно молодці. Люди вмотивовані прийти, дізнатися нового, щось зробити руками. Так, трохи складніше, ніж зазвичай, але ми впоралися”, — відзначив Ярослав.

Керівниця групи Лариса пояснює мотивацію учасників просто: “Нині такий час, коли потрібно знати, як поводитись у кризовій ситуації, і робити це правильно. У нас є рідні й ми ніколи не знаємо, коли і де з нами щось станеться”.

Найбільше запам’яталося пані Ларисі те, як накладати турнікет і зупиняти кров. “Це для мене нове. Я взагалі вперше в житті тримала в руках турнікет”.

Нагадаємо, що навчання у центрі “КоЛеСо” є безкоштовним і доступним для кожного. Долучитися можна наступним чином:
– Для цивільних: заповнити форму за лінком у першому коментарі, обравши зручну дату
 Для військових, студентів, громадських організацій та бізнесу: зв’язатися напряму з координатором Центру Денисом Дубовим за телефоном 0977162801