Раді повідомити, що укладено меморандум про співпрацю між Об’єднання Відповідальних Громадян та Friedrich Naumann Foundation for Freedom Ukraine. Меморандум передбачає роботу над написанням антикризового плану відновлення громад.

Реалізація проєкту відбуватиметься у Зеленодольській міській територіальній громаді Дніпропетровської області і Нововоронцовській селищній військовій адміністрації Херсонської області. Ці громади є частинами різних областей, але знаходяться по сусідству і суттєво постраждали від бойових дій.

Заплановано наступне:
– Дослідити та виявити проблеми, з якими стикнулись громади під час війни, сформулювати основні шляхи та етапність їхнього вирішення.
– Створити антикризовий план відновлення громад.
– Залучати донорські організації та фонди до реалізації плану відновлення.

Також провели робочу зустріч між керівниками громад Андрієм Селецьким, Дмитром Невеселим і представником Фонду Фрідріха Науманна за Свободу в Україні Володимиром Кільдієм. Узгодили найближчий план дій. В найближчі тижні й місяці до справи будуть залучені місцеві жителі, лідери думок, експерти обох громад — це дозволить напрацювати найкращі ідеї. Окрім цього, у планах залучити досвід громад в інших областях України, які вже розпочали свій шлях розробки й реалізації планів з відбудови.

Про реалізацію проєкту поступово інформуватимемо на цій сторінці.

В добру путь!

P.S. Також ознайомили поважних гостей міста з іншими ініціативами, до яких долучена ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян», зокрема — Центром відновлення військових та цивільних й Навчально-тренувальний Центр тактичної медицини “КоЛеСо”. Корисна синергія всім нам завжди потрібна.