З грудня минулого року в культурно-громадському центрі ШELTER+ проводяться різноманітні активності для людей поважного віку. В рамках проєкту 11 лютого було організовано групу психологічної підтримки, яку вели представники Данської ради у справах біженців (DRC).

«У складі DRC є різні відділи — від матеріальної і правової допомоги до інформування про мінну небезпеку. Є і психологи, які виїжджають з сесіями психологічної підтримки для переселенців. Звісно, якщо участь бере хтось із приймаючої громади, це теж добре, адже люди спілкуються один з одним і це теж допомагає долати наслідки стресу», — розповідає Сергій Щербак, представник DRC.

Зустрічі проводяться з дотриманням усіх принципів конфіденційності, тож розповідаємо в загальних рисах.

«У нас не терапевтичні групи — ми просто показуємо людям, як важливо відволікатися від повсякденних негараздів і перемикатися, — зазначає пан Сергій, — Стреси забирають у нас сили, і не дозволяти собі пауз — те саме, що жити без сну. Переживання впливають на загальний стан здоров’я, адже тіло і психіка тісно взаємопов’язані. Прийшовши на групу, люди розвантажуються, на якийсь час забувають про свої проблеми, отримують заряд позитиву, який дозволяє ефективніше протистояти стресу. Окрім того, вони беруть на озброєння певні вправи та прийоми, які можна використовувати щодня».

Хоча цього разу зустріч була організована з людьми віком 60+, представники DRC працюють з усіма дорослими незалежно від віку. Відгук учасників був дуже позитивним, тож роботу буде продовжено й з іншими групами. Стежте за новинами Культурно-громадського центру ШELTER+ та Центру підтримки ВПО «24», аби дізнаватися про наступні зустрічі та подібні ініціативи.