В неділю встигли багато — візити Сергія Притули і команди фонду під час війни завжди насичені, та й напрямків нашої співпраці стає більше.

Ми вже писали про офіційно започатковану співпрацю над Центром відновлення військових і цивільних у Кривому Розі, тому почали з цього проєкту, який стає ключовим. «Звірили годинники, уточнили бачення, подивилися об’єкт, де плануємо розмістити Центр, — розповів Юлій Морозов, — Потреба в ньому щодня зростає. Виклики величезні, і в нас немає інших варіантів, окрім як об’єднувати зусилля».

«Таких центрів Україні потрібно буде багато, — зазначає директорка Фонду Притули Анна Гвоздяр, — Ми зацікавлені в тому, щоби на цьому проєкті відпрацювати процеси, які потім можна буде застосувати в масштабах країни».

Далі — Зеленодольська і Нововоронцовська громади, яким і ОВГ, і Фонд Притули допомагають регулярно, координуючи зусилля. Допомога найкраще працює, коли місцеві громади не просто на неї чекають, а й самі діють. Команди молодих очільників — голови Зеленодольської ОТГ Дмитра Невеселого і голови Нововоронцовської ВА Андрія Селецького — демонструють шалений ентузіазм, долаючи труднощі. Обговорили, в яких ще аспектах можемо діяти разом.

Закінчення довгого дня — в ШELTER+, де потрапили на зустріч волонтерів, які підбивали підсумки минулого року, а також подивилися на реконструкцію Центру підтримки ВПО, що вже на фінальній стадії. «Ми почали підтримувати ШELTER+            ще до війни, — розповів Сергій Притула, — А зараз бачимо, як різні структури, дотичні до Об’єднання Відповідальних Громадян, еволюціонують і ростуть у всіх сенсах цього слова. Тому я впевнений, що вже досить скоро навіть люди з інших міст будуть приїжджати в той реабілітаційний центр, до якого наш фонд офіційно долучився. Тож запрошуємо всіх, хто починає розуміти важливість цього напрямку, всіма можливими шляхами допомагати запуску цього проєкту».

Допомогти зібрати кошти на Центр Відновлення можна за реквізитами.