“Ворожі пропагандисти стверджують, що ми тут будуємо анти-росію. І я б дійсно хотів, аби це була анти-росія: щоб ми були вільними, самі вирішували, як нам жити, і самі будували своє майбутнє”, — розповідає Артем Вашкевич, криворізький дизайнер, який переміг у конкурсі “Країна сама себе не зробить”, організованого ГО Центр Спільних Дій.

Попри те, що війна ламає будь-які плани, наш погляд спрямований у спільне майбутнє — майбутнє, в якому ми переможемо і правильно використаємо отриманий досвід. Саме цій темі й було присвячено конкурс — учасники та учасниці у своїх роботах розмірковували про те, якою буде Україна через 10 років і що кожен із нас може і має робити, аби країна стала успішною.

“Майбутнє творять відповідальні люди. Кожен несе відповідальність за те, що відбувається в її домі, в її країні. Сьогоднішній досвід волонтерства показує, як сильно окрема людина може впливати на глобальні процеси”, — веде далі Артем.

Важливість меседжів, закладених у творчі роботи, ми відчуваємо на собі щодня: не бути поза політикою, фільтрувати інформацію, цінувати працю тих, хто робить наше життя якомога нормальнішим у цей ненормальний час, бути на своєму місці й допомагати будь-якими можливими способами.

Найкращі роботи конкурсу можна переглянути на виставці, організованій Центром Спільних Дій у співпраці з культурно-громадським центром ШELTER+ та Об’єднанням Відповідальних Громадян. Експозицію розміщено на другому поверсі ТРК “Сонячна Галерея“. Відкриття відбулося 29 листопада, проте безкоштовно відвідати виставку можна до 12 грудня включно.