З перших днів повномасштабної війни ми разом із друзями — культурно-громадським центром  ШELTER+ — допомагаємо переселенцям усіма можливими способами: надаємо прихисток, ліки, продукти, речі, інтегруємо в спільноту, сприяємо з працевлаштуванням. З кожним днем ми налагоджуємо цей процес, аби робити більше, швидше, ефективніше.

Завдяки вашій підтримці та західним партнерам, команді ШELTER+ вдалося придбати велику будівлю, розташовану поруч. Просто зараз вона перетворюється у сучасний мультифункціональний простір — Центр підтримки ВПО “24”.

22 листопада відбувся прес-тур, де очільники проєкту провели для журналістів екскурсію Центром, розповівши про його перспективи і можливості.

Хоча в Центрі щодня відбувається видача гуманітарної допомоги, тут ведуться активні ремонтні роботи. У “24” планують зробити хостел для нових криворіжців з усіма необхідними умовами та послугами: пральнею і кав’ярнею, кімнатою матері та дитини, коворк-кімнатою тощо.

Аби Центр “24” був максимально доступним для всіх, тут уже встановлено якісний пандус, а також будуть облаштовані інклюзивні вбиральні. Вже зараз тут працює кол-центр, через який громадяни реєструються для отримання гуманітарної допомоги. Завдяки операторам, у Центрі не буває живих черг — люди приїжджають у призначений час і ніколи не чекають більше 15 хвилин.

Будівля, в якій розташований Центр, має пам’ятну цінність для мешканців району, тому у процесі її реновації будуть збережені вітражі та інші елементи декору, які за багато років полюбилися криворіжцям — у цьому допомагає команда дизайнерів-реставраторів.

Для багатьох нових криворіжців ШELTER+ став прихистком, “місцем щасливих людей”, джерелом надії і точкою нового відліку. Центр “24” — черговий новий початок, котрий навіть у найважчий час допомагає культивувати спільні цінності. Після перемоги ці напрацювання всім нам знадобляться!